In de week van 19 t/m 24 mei doneren wij per elke gezette vaccinatie 2,50 aan DIO’s (Diergeneeskundige In Ontwikkelingssamenwerking) project in Kosovo.

In dit land is er, net als in andere Zuid-Europese landen, nog een groot probleem met zwerfdieren. In 2013 is er een nieuw asiel gebouwd bij Rahovac, Kosovo. De dieren die hier worden opgevangen, worden gecastreerd en gevaccineerd en daarnaast ook behandeld aan eventuele andere aandoeningen waar ze aan lijden. Daarna zullen zij weer vrijgelaten worden. Zij kunnen echter niet meer voor nageslacht zorgen waardoor de zwerfdierproblematiek minder groot zal worden. De dieren zijn ook gevaccineerd tegen rabiës. Dit heeft meerdere voordelen voor de hond: ze zijn zelf beschermd tegen de ziekte, maar zullen ook minder worden belaagd door bange mensen.

Kortom, moet u toch binnenkort uw huisdier weer vaccineren en wilt u meehelpen de honden in Kosovo een betere toekomst te geven? Laat dan uw huisdier in de actieweek (19 t/m 23 mei 2014) vaccineren bij Dierenartsenpraktijk van Zwol!

Voor meer informatie over de actie en het project, kijk op  www.dio.nl (onder ‘activiteiten’).