Onze Geschiedenis

De praktijk is in 1978 opgericht door dierenarts Jos Staring. In eerste instantie werkte hij vanuit de garage bij zijn woonhuis. Al snel was de aanwas van klanten enorm en waren spreekuren tot middernacht geen uitzondering meer. De praktijkruimte werd uitgebreid met een aanbouw aan het woonhuis, waardoor er meer ruimte ontstond en er ook een extra dierenarts bij kon komen werken. Sinds 2003 is dierenarts Sandra van Zwol werkzaam in de praktijk. Er was meteen een goede klik tussen haar en het team en in 2007 heeft zij de praktijk overgenomen van Staring. Inmiddels werken er 3 dierenartsen en 5 assistentes in de praktijk. Vele van hen werken er al vele jaren en vormen een vertrouwd gezicht voor huisdieren en hun baasjes. Regelmatig gaan onze dierenartsen en assistentes naar nascholing, om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van diergeneeskundige zorg. Op deze manier kunt u erop vertrouwen dat uw huisdier de beste zorg krijgt.

Dierenwelzijn staat ten allen tijde voorop

We zijn bezig met introduceren van zoveel mogelijk hulpmiddelen om het bezoekje aan de dierenarts zo prettig mogelijk te maken. Aan onze honden patiënten delen we rijkelijk hondenkoekjes uit tijdens het spreekuur. Voor onze katten patiënten hebben we in de wachtkamer een kattenparkeerplaats staan zodat ze hoog staan. Katten vinden dit prettiger. Ook liggen er kattendekentjes om tijdens het wachten het mandje af te dekken tegen nieuwschierige hondenneuzen. Tijdens het spreekuur nemen we voor iedere kat een schoon fleece dekentje, gesprayd met katnib, zodat ze niet rechtstreeks op de ‘enge behandeltafel’ zitten. Door deze methode hebben we al heel wat paniekerige en gestreste katten kunnen behandelen zonder de gekende grote leren handschoenen. Ze ontspannen zichtbaar als ze lekker in een fleece dekentje ingepakt zitten. Als we bloed afnemen doen we voor al onze patiënten eerst wat verdovende spray op de huid. Ons streven is om uw huisdier zo vriendelijk mogelijk te benaderen, en uiteraard zo optimaal mogelijk te behandelen.

Onze werkwijze is waarin wij ons onderscheiden van onze concullega’s.

Ons motto is, willen is kunnen.

Wij zijn ontzettend flexibel, mits het het dierenwelzijn ten goede komt. Om een voorbeeld te noemen, is het spreekuur vol maar is uw huisdier accuut benauwd of ziek, dan gaan we schuiven en verzetten zodat u op dezelfde dag, en indien nodig, onmiddelijk terecht kan. We denken altijd mee. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk bij operaties van erg nerveuze honden, dat u niet alleen bij het narcoseprikje bent, wat we sowieso standaard doen, maar dat u ook bij het wakker worden en tegenprikken van de narcose kan zijn.

Op maat is onze specialiteit

Er zijn geen twee dieren gelijk. Er zijn geen twee eigenaren gelijk. Zo kan de ene kat met blaasontsteking beter een antibiotica kuur hebben, de andere beter nieuwe voeding hebben vanwege gruis, en weer een ander heeft baat bij onze in huis gedragstherapeute om het plasprobleem op te lossen. Ook spelen de inzet en verwachtingen van de eigenaar mee, we werken immers samen aan het welzijn en de genezing van uw dier. We kijken bij ieder bezoek kritisch hoeveel baat uw dier heeft bij verdere diagnostiek en behandelingen. Onnodige dingen doen we niet om u niet onnodig op kosten te jagen en om uw dier niet onnodig te belasten. U kunt bij ons terecht voor advies welk ras hond of kat het beste bij u past. Heeft u eenmaal een keus gemaakt en komt er een nieuwe pup, dan bieden we u, als u klant bent voor niks, een pupconsult. U wordt dan verwacht met uw nieuwe aanwinst om advies te kunnen geven die helemaal is aangepast op uw leefsituatie en uw nieuwe pup. Het advies wordt gegeven door onze geschoolde hondengedragstherapeute volgens de nieuwste inzichten. Voeding en opvoeding komen uitgebreid aan bod, zodat u een goede start heeft met uw nieuwe huisgenoot. Enten doen we op maat. Sowieso geven we uw hond en uw kat niet ieder jaar een grote cocktail. We wisselen af met de kleine cocktail. Als u ervoor kiest het enten volledig te willen minimaliseren hebben we voor honden de mogelijkheid voor titeren. Hiervoor gebruiken we de vaccincheck. Soms zijn er juist meer entingen nodig, bijvoorbeeld als u naar het buitenland gaat met uw dier, of uw huisdier gaat naar een pension. Dit is een korte lijst met voorbeelden hoe we op maat werken en voor iedere patiënt de optimale behandeling zoeken.

Hulp nodig? Zorgen we voor

Van knippen van de nageltjes van uw hond of kat, tot legen van anaalklieren, even verwijderen van een teek, wij helpen u graag. Lukt het zalven van het oor van uw hond niet, lukt het ingeven van de pillen van uw kat niet? Dan kunt u altijd bellen voor een afspraak. Desgewenst prikken wij de desensibilisatie kuur voor u. Wij weten als geen ander dat het lastig kan zijn uw huisdier thuis te behandelen. Ze zijn het immers niet altijd met ons eens. Dan kunnen we u ondersteunen op de praktijk. We denken graag met u mee.

Heeft u vragen over de gezondheid of verzorging van uw huisdier?