De media hebben al ruim aandacht besteed aan de huidige uitbraken van kattenziekte in Den Helder en Spijkenisse, waaraan al minstens 100 katten zijn bezweken.

Als katten niet gevaccineerd worden, krijgt het virus dat kattenziekte veroorzaakt kans om slachtoffers te maken. Uitbraken van kattenziekte komen de laatste jaren vaak voor.

Kattenziekte wordt gekenmerkt door ernstige symptomen in het maag- en darmstelsel. Hevig braken en diarree zijn typische kenmerken. Daarnaast kunnen katten hun eetlust verliezen, koorts krijgen en uitdrogen. Besmette katten overleven de ziekte vaak niet of alleen met intensieve zorg.

Een vaccinatie kan verdere verspreiding voorkomen en biedt bescherming. Daarnaast is goede vlooienbestrijding van belang. Infecties breken uit in wijken waar eigenaren hun katten niet of nauwelijks laten inenten. Ook de importkatten (katten die mensen meenemen van vakantie) vormen een bedreiging, omdat zij vaak niet gevaccineerd zijn.

Laten we er met zijn allen voor zorgen dat gemeente Vlaardingen en omstreken gevrijwaard blijft van een uitbraak van kattenziekte door onze katten te laten vaccineren!